Hammaskivenpoisto ja hammastarkastus

Ennaltaehkäisevä hampaidenhoito on tärkeää koiran suun terveyden huolehtimisessa. Säännöllinen hampaiden harjaus kotona sekä eläinlääkärin anestesiassa suorittama hammastarkastus ja hammaskivenpoisto auttavat ainakin hidastamaan mahdollisten ongelmien kehittymistä.

Hammaskivenpoisto tehdään aina turvallisessa ja hoitajan valvomassa yleisanestesiassa. Aluksi koiran suu tutkitaan huolellisesti, purenta arvioidaan, mitataan hampaiden liikkuvuus, ientulehduksen aste, ientaskut ja ienvetäymät mitataan ja löydökset kirjataan.

Suosittelemme hampaiden röntgenkuvausta ainakin ensimmäisellä hoitokerralla kaikille ja aina parodontiittipotilailla sekä kissoilla. Röntgenkuvaus antaa tärkeää tietoa lemmikin hampaiden ja leukaluun tilasta mm. hampaiden kiinnityskudoksen tulehduksen ja kadon eli parodontiitin, hammassyöpymän, hammas- ja leukamurtumien, suun kasvainsairauksien, hammasvärjäymien, kuluneiden sekä puuttuvien hampaiden yhteydessä.

Huolellisen tutkimuksen jälkeen poistetaan hampaiden pinnalle kertynyt plakki ja hammaskivi ja lemmikille tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma. Hoidon päätteeksi hampaiden pinnat vielä kiillotetaan.

 

 

Tästä voit klikata auki Pedigreen tarjoaman yleiskatsauksen hampaan anatomiaan ja fysiologiaan:

yleiskatsaus koiran hampaisiin ja hammasterveyteen_pedigree